VU Bachelordag

Ontdek de VU campus in Amsterdam

Information international visitors

Op zaterdag 4 november zien we je graag tijdens de open dag op de VU campus in Amsterdam. Zit je nu in 4, 5 of 6 vwo en ben je bezig met de keuze voor je vervolgopleiding? Maak dan kennis met onze opleidingen, docenten en studenten. Ontdek welke opleiding het beste bij jouw interesses en talenten past. De VU Bachelordag gaat je zeker helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. 

Bekijk het schema met informatierondes en meld je direct aan. Wacht niet te lang, want veel sessies zitten al vol. Voor de volgende opleidingen zijn recent extra sessies ingepland:

 1. Bedrijfskunde - ronde 5
 2. Biologie - ronde 5
 3. Biomedical Sciences (English) - ronde 5
 4. Cultural Anthropology and Develoment Sociology (English) - ronde 5
 5. Econometrics and Operations Research: Econometrics and Data Science (English) - ronde 2 & 4
 6. Economics and Business Economics  (Dutch) - ronde 4
 7. Farmaceutische wetenschappen - ronde 3
 8. Geschiedenis - ronde 4
 9. Gezondheidswetenschappen - ronde 1
 10. International Business Administration (English) - ronde 4
 11. Medische natuurwetenschappen - ronde 2
 12. Notarieel recht - ronde 4
 13. Workshop Oriënteren op een keuze - ronde 5
Als er een extra sessie wordt ingepland wordt dat hier vermeld. Het aantal plaatsen per sessie is beperkt, meld je aan via het aanmeldformulier. 

Let op: de informatiesessies van Bewegingswetenschappen en Geneeskunde duren 2 rondes. Hierdoor kan je in ronde 2 en ronde 4 geen sessie van een andere opleiding bijwonen. In het aanmeldformulier worden ronde 2 en 4 dan grijs.

Wat kun je allemaal doen?

Tijdens de open dag leer je niet alleen onze bacheloropleidingen kennen. Je ontdekt onze campus en tijdens de informatiemarkt kun je al je vragen stellen. Nog geen idee wat je zou willen studeren? Geen probleem, bij de verschillende studiekeuze workshops helpen we je graag op weg.

We starten de dag in de Aula, de grootste zaal op de campus. Een mooi moment om je meer te vertellen over de VU. Als student aan de VU ben je namelijk betrokken bij grote maatschappelijke vraagstukken. Duurzaamheid is daar één van en Pieter van Beukering (universitair hoofddocent) is een expert op dit gebied. Hij vertelt meer over de rol van duurzaamheid op de (toekomstige) arbeidsmarkt en hoe het verweven is in onze opleidingen. Daarnaast zal Kim, één van onze studenten, haar studiekeuze ervaringen met je delen. Zij vertelt hoe het is om te studeren aan de VU en geeft direct handige tips voor de Bachelordag zelf.

Met meer dan 50 bachelopleidingen is er keuze genoeg, maak kennis met jouw favorieten. Tijdens de vijf informatierondes vertellen docenten, studenten en eventueel oud-studenten (alumni) je graag meer over hun opleiding. We raden je aan om maximaal drie of vier informatierondes te bezoeken, zodat je ook nog tijd hebt voor de informatiemarkt.

Dit is de plek om direct met studenten of medewerkers van je favoriete opleidingen te praten, ze beantwoorden graag al je vragen. Elke opleiding heeft een eigen stand. Op drie locaties op de campus vind je een informatiemarkt: 

 1. Hoofdgebouw (alle opleidingen) 
 2. W&N gebouw (beta wetenschappen)
 3. VUmc (geneeskunde). 

In het hoofdgebouw zijn naast de opleidingen ook nog andere stands de moeite waard:

 • Studentenadministratie, voor vragen over collegegeld en aanmelden in Studielink.
 • Het International Office vertelt je alles over studeren in het buitenland.
 • Op kamers in Amsterdam? DUWO en Project Vooruit vertellen je er graag meer over.
 • De VU heeft een eigen sportcentrum en cultuurcentrum (Griffioen). Ontdek het enorme sport- en cultuuraanbod bij hun stands.
 • Bij de stand van Centrale Studentbegeleiding vind je informatie over studeren met een beperking of (chronische) ziekte, maar ook wat we voor topsporters kunnen betekenen. 

Photo booth
Fiets jij alvast virtueel met de VU fiets over de Amsterdamse grachten? Vergeet dan niet een foto te maken bij de photo booth in het hoofdgebouw! Daarnaast is er de VU Bachelordag foto challenge, maar daar hoor je later meer over.

Vind je het lastig om een studiekeuze te maken, twijfel je tussen een aantal opleidingen of weet je niet goed waar te beginnen? Geen probleem, tijdens één van onze studiekeuze workshops helpen we je op weg! 

 1. Workshop 'Orientiëren op een keuze': Tijdens deze workshop leer je wat belangrijk is bij het maken van een studiekeuze. Je gaat zelf aan de slag en ontdekt waar je interesses en talenten liggen, zodat je gerichter op zoek kan. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
 2. Workshop 'Kiezen uit alternatieven': Heb je al wel een idee wat je zou willen studeren, maar twijfel je tussen een aantal opleidingen? Bezoek dan deze workshop tijdens de open dag. Aanmelden van te voren is niet nodig, al zijn er wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 3. Workshop 'Hulp bij kiezen', speciaal voor ouders: Tijdens deze workshop geven we ouders handige tips en tricks, zodat ze nog beter kunnen helpen bij het maken van jouw studiekeuze. Aanmelden van te voren is niet nodig, al zijn er wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Wil je graag een gedeelte van je studie in het buitenland studeren? Geen probleem, we hebben een wereldwijd netwerk van universiteiten waar we mee samenwerken. Tijdens de rondes 'studeren in het buitenland' vertellen we je er alles over.

Informatie

Datum:
Zaterdag 4 november 2017
Tijden:Bachelordag: 08.45 – 16.45 uur
Informatiemarkt: 08.45 - 16.45 uur
Kick-off: 09.15 - 10.00 uur
Ronde 1: 10.30 - 11.15 uur
Ronde 2: 11.45 - 12.30 uur
Ronde 3: 13.00 - 13.45 uur
Ronde 4: 14.15 - 15.00 uur
Ronde 5: 15.30 - 16.15 uur
Voor wie:4, 5 en 6-vwo’ers, hbo’ers en andere geïnteresseerden
Waar:Locaties VU Campus : De Boelelaan 1105, Amsterdam
Hoofdgebouw VU
VU Medisch Centrum
W&N gebouw
O|2 gebouw
Medische Faculteit
Initium

Tijdens de VU Bachelordag verwachten we een groot aantal bezoekers. We raden je daarom aan om minimaal 30 minuten voor je eerste informatieronde aanwezig te zijn.

Je bent van harte welkom vanaf 8.45 uur op de campus van de VU. De Vrije Universiteit is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Amsterdam Zuid is het een klein stukje lopen. Daarnaast zijn er verschillende bus, tram en metro haltes in de directe omgeving. Plan je route online naar de VU. 

Parkeren in de directe omgeving van de VU is beperkt. De meeste kans op een parkeerplaats is in de garages P1 VUmc (onder GGZ/ Spoedeisende Hulp gebouw, ingang Amstelveenseweg) en P2 VUmc (onder ACTA gebouw, ingang Gustav Mahlerlaan 3004). Parkeren op de campus is niet mogelijk.

Looproute op de campus 

Met de campusmap onderaan deze pagina vind je makkelijk de weg tijdens de open dag. Als je de kaart opent in Google Maps zie je ook je eigen locatie. In de gebouwen vind je de weg via de verschillende verwijsborden. Onze ambassadeurs zijn altijd bereid om de weg te wijzen. 

Tijdens de open dag verwachten we een groot aantal bezoekers. We willen zoveel mogelijk studiekiezers de kans geven om een informatieronde te bezoeken. Daarom vragen we je maximaal 1 ouder/ introducé mee te nemen.

Workshop 'Hulp bij kiezen'

Speciaal en alleen voor je vader of moeder organiseren we de workshop 'Hulp bij kiezen'. Daarin geven we advies en delen we ervaringen, zodat ze jou nog beter kunnen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Deze workshop wordt tijdens de open dag in meerdere rondes aangeboden. Aanmelden via het aanmeldformulier is niet nodig, maar er zijn wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per ronde.

Voor onderstaande selectieopleidingen is de aanmelddline 15 januari 2018. 

Selectieopleidingen 2018-2019
Criminologie
Geneeskunde
Tandheelkunde

Voor overige bacheloropleidingen aan de VU geldt een aanmelddeadline van 1 mei.

Heb je vragen over de open dag, mail dan naar contact@vu.nl of bel 020 – 598 5000 (maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur).

Volg ons op

Facebook-icoon Twitter-icoon Instagram-icoon