Voor scholieren

Na het vwo

Ben je net begonnen met het oriënteren op universitaire studies? Of heb je jouw studie al gekozen en wil je de sfeer komen proeven? In welke fase van je keuzeproces je ook zit, de Vrije Universiteit heeft altijd een passende activiteit die je verder op weg helpt.

Open dagen
Bezoek één van twee jaarlijkse bachelorvoorlichtingsdagen of kom een dagje proefstuderen.

Lyceo examentraining

Om ervoor te zorgen dat examenkandidaten het maximale uit het eindexamenjaar halen, organiseert de VU, in samenwerking met Lyceo, examentrainingen. De examentrainingen vinden onder andere plaats op de VU-campus.
Lyceo is de meest gevraagde examentrainer en huiswerkbegeleider van Nederland en helpt jaarlijks duizenden scholieren bij de voorbereidingen op hun eindexamen.

Wat is een examentraining?
De examentrainers van Lyceo stomen de leerlingen in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor hun examens. Lyceo traint in kleine groepen. De trainers lopen de examenstof stapsgewijs en gestructureerd met de leerlingen door, geven ze tips & tricks en begeleiden hen bij het oefenen met verschillende vraagstukken. Er wordt gewerkt met eigen lesmateriaal.

Voor wie?
De trainingen zijn bedoeld voor alle examenkandidaten die zich goed willen voorbereiden op hun (school)examens. Voor leerlingen die gemiddeld tot een punt hoger willen scoren, goede cijfers nodig hebben in verband met decentrale selectie van hun vervolgopleiding of met meer zekerheid het examen in willen gaan.

De voordelen van een Lyceo Examentraining
• Optimaal voorbereid op je (school)examens
• Meer zelfvertrouwen, minder stress
• Grip op de stof door samen veel te oefenen
• Breed vakkenaanbod voor alle niveaus
• Gemiddeld tot 1 punt hoger!

Vakken

Je kunt op de VU de volgende vakken volgen:
• Biologie
• Economie
• Engels
• Management en Organisatie
• Natuurkunde
• Nederlands
• Scheikunde
• Wiskunde A
• Wiskunde B

Locaties

Lyceo organiseert examentrainingen in alle vakken, op alle niveaus, door het hele land (vanaf de zomer, tijdens de weekenden en vakanties tot de uiteindelijke examens en herexamens). Eén van de locaties waar je trainingen kunt volgen, is de VU-campus. Hier kun je ervaren hoe het is om te studeren op de campus van een universiteit. De overige locaties voor de examentrainingen vind je terug op de website van Lyceo.

Inschrijven
Op de website van Lyceo kun je je inschrijven voor een examentraining. Schrijf je nu in!

Its Academy

De Its Academy (VU en UvA) biedt havo en vwo scholieren intensieve begeleiding bij profielwerkstukken op het gebied van bèta-onderwijs. De begeleiding bestaat uit 2½ tot 4 dagen op de universiteit met colleges, practica en een posterpresentatie. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het bedenken van een onderwerp en onderzoeksvraag en het schrijven van het profielwerkstuk.

Pre-University College

Zit jij in 3, 4, 5 of 6 vwo en woon je in (de buurt van) Amsterdam? Dan doet jouw school misschien mee aan het Pre-University College. 

Met de programma’s van het Pre-University College bereid je je voor op de overstap van het vwo naar de universiteit. Het biedt je de kans om kennis te maken met wetenschap en je talenten te ontdekken. Je kan uitdagende masterclasses volgen en we ondersteunen je bij het maken van je profiel- en studiekeuze. 

Dus wil je vast een voorproefje van wat studeren aan de universiteit inhoudt? Of ben je de eerste in jouw gezin die naar de universiteit gaat? Bekijk dan het uitgebreide Pre-University College programma en check of jouw school meedoet!