Proefstuderen

Voor één dag student

Information for international students

Verder verdiepen in een bacheloropleiding aan de VU? Kom dan een keer langs bij Proefstuderen of loop mee met een student. Je bent dan een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Bij Proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen met een hoor- en werkcollege. Bij individueel meelopen ga je een dag(deel) mee met een student. Sommige opleidingen bieden beide opties aan.

Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding en de studenten. Je kunt dan beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, waardoor je nog beter een studiekeuze kunt maken. 

Contact

Vragen? Wij antwoorden graag!

  • Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00).
  • Stuur een mail naar contact@vu.nl.
  • Of stuur een Whatsapp bericht naar +31 6 107 87 317.

Aanmelden

Wil je komen proefstuderen of een dag(deel) meelopen met een student? Meld je dan nu aan via het onderstaande aanmeldformulier.

Let op: Voor onderstaande opleidingen verloopt het aanmelden voor Proefstuderen anders: 

  • Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde, Oudheidswetenschappen, Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur: Proefstuderen en/of meelopen verloopt via de UvA
  • Tandheelkunde: Proefstuderen en/of meelopen verloopt via ACTA.
Individueel meelopen zal, vanwege de aanstaande feestdagen, de komende weken niet plaatsvinden. Aanmelden is wel gewoon mogelijk, maar je aanmelding voor individueel meelopen wordt pas in de loop van januari weer opgepakt.